Candy Meow

 Rude Online sellers



Assalamualaikum,

       Okay, i rasa semua org tau psl online shop kan? First of all, i jenis yg tak suka window shopping. Kalau pergi mall, I'll make sure yg i nk beli apa. Malas nk ronda2 seluruh mall.

Apa kene mengena dgn online shop? Online shop ni mmg bagus utk org yg malas shopping mcm i. Tp please.. A short advicre for online shoppers, please mind your stinky manners.

Normally, mula2 meniga, wow bukan main lembut layanan korang. Bila dah success, mula la mcm2 rules korang buat. Kita hidup ni kene la saling tolong menolong. Harini hari diorang, esok hari korang pulak susah.

Of course mmg la slh buyers jugak yg pemalas nk baca the whole text smpai tak nmpk details barang tu. Kalau malas baca, jgn beli. Buat org mrh je. Ish..

Back to the sellers, kalau customer korang tnya "ori ke?", "bila sampai?", "boleh kurang tak?"

Tu soalan yg biasa org tnya. Korang ni jgn nk tunjuk lagak korang pulak. Mmg la customer akn tnya ori ke.. Yela, takkan org nk sapu benda yg sebarangan kt bdn diorang or mkn benda yg sebarangan. Contohnya, produk kecantikan and Kcolly yg tgh hot.

Kalau i pun pelik, apesal harga kcolly murah sgt sdangkan dlm pasaran pun RM100 ++.. Takkan nk beli sukahati.

Korang kene pk, korang bukan artis pun, yg org boleh percaya. Kalau artis, sng org saman. Tp kalau ortg biasa mcm mana? Muka pun tak knl.

Then if org tnya bika brg sampai, mmglaa.. Yg diorang deal tu involve duit diorang. Bukan free.. Habis kalau dah byk kes tipu skarang ni, msti ada ragu dihati. Tak boleh ke jwb elok2? Perlu ke smpai ada yg kata "kalau tak percaya jgn beli."

Lastly, when customer request boleh kurang tak? Nk tnya korang, kalau korang pergi kedai mana2, ada tak korang tanya seller tu, "ada sale?" Or "tak boleh kurang ke?"

Come on, msti ada.. Lumrah manusia. So, back to reality la..

Mmg sellers ni kadang2 kurang ajar, sorry la tp i tak ckp semua. Sape mkn cili rasalah pedasnya. Mcm tu ke korang kata rezeki halal?

Berkat tak rezeki korang tu? Susah sgt ke nk gunakan bahasa lembut dan insert sedikit emoji? Satu dua smileys pun ok. Ni tak, org tnye sikit jwb spatah. Takpun marah bila org tnye lebih. You hv problems with your confidence dear. Rezeki tu ditangan Allah. Kalau korang baik dgn customer, Allah murahkan lg rezeki korang.

Maybe dia akn promote kt kwn dia. Who knows.

Selalu org kata rezeki tu Allah bg bkn manusia. Mmg pun. Allah bg rezeki melalui manusia.

Think wisely and peace!


Labels: , , , ,

"Rude Online sellers" was Posted On: Tuesday, March 3, 2015 @11:54 AM | 0 pandas

« Older posts | Newer posts»

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from